Spørgsmål & Svar – Del 1

Spørgsmål: Hej. Tak for en toppenblogg. Jeg havde børn i februar, og nu er jeg gad vide en smule om det med abdominal uddannelse. Situps eller ikke? Planken jeg løb, men hvilke øvelser skal jeg gøre? Magmuskelaturen har stadig ikke er vokset helt sammen.

Svar: Hvis mavemusklerne er ikke vokset sammen, skal du springe den situps og kør planken i stedet. Når de er vokset sammen, kan du køre situps igen.

Spørgsmål: Hvordan ser du fordelingen mellem fedt/protein i din kost? Mange mennesker, der udøver tro, at det krævede store mængder protein for at opbygge muskler, mens andre er i strid med dette og går ind for en streng high fat low carb kost, selv at styrketränare. Hvordan ser du dette? På forhånd tak

Svar: Jeg er dårlig til at tælle på min indtagelse af fødevarer. Men det er rigtigt, at det er nødvendigt protein for at opbygge muskler. Jeg har kørt strengt lav CARB for et stykke tid, når jeg er uddannet. Men når jeg trak ned på fedtet, og fyldt med mere mad, mere protein og carbs, jeg fik bedre resultater. Dels fordi fedt-rig kost gjorde mig så målt, at jeg spiste mere sjældent, og derefter ikke får nok protein. Jeg spiser ikke fettsnålt nu, men jeg spise flere rodfrugter, bær og kød, end jeg gjorde før. Mit mål var og er at opbygge flere muskler, men det vardagsmotionär det er helt fint at arbejde ud fra strenge LCHF!

Spørgsmål: 1. Hvad tror du, at der er fordele/ulemper ved lav carb kostvaner, og de fordele/ulemper med paelo kost?? 2. Du kan variere disse to diæter, dvs at spise paelo en uge, og lav den næste? Mangler frugt, når jeg prøvede lchf og manglen på mejeriprodukter, når jeg prøvede paelo (hehe).. Tror du, at man opnår et dårligere resultat, hvis du ikke følger en af de diæter, der strengt?

Svar: LCHF Fordele: du spiser tilfreds hurtigt og behøver ingen snack. Meget behagelig og god. Ulempe: Det vil være let at spise en masse merjerier. Mejeriprodukter indeholder opioid peptider. Disse er vanedannende, og påvirker belønningssystemet. Men vi reagerer så klart anderledes på mejeriprodukter på alt andet. Har været, eller er sukker afhængighed er det almindeligt, at du også er følsomme over for mælkeprotein.

PALEO Fordele: jeg tror, at du spiser mere rene fødevarer. Personligt, jeg føler mig mere opmærksom, når jeg springe mejeriet. Ulemper: Du er nødt til at spise mere og mere hyppigt, og det er ofte mere vanskeligt at finde muligheder, når spise ud eller kommer til at købe noget på fluen.

Spørgsmål: Jeg styrketränar om. 5-6 gange om ugen, og intervalltränar om. 2-3 gange om ugen. Jeg spiser lchf, og er meget svag til gratiner. Gratin vil du anbefale mig at spise, for at få den optimale næringsstoffer. Jeg forventer, at spise gratin ca. 4-5 gange om ugen. Tak for en fantastisk blog!

Svar: Haha, gratiner! Gryderetter er, hvad jeg går glip af det mindste, når det kommer til mejerierne ; ) Men her er et gratängtips: Broccoli, blomkål, spinat, fløde, chevre og valnødder.

Spørgsmål: Det bedste tip for at blive stærkere i armene og overkrop?

Svar: Enhver form for coreträning og en masse forskellige hantelövningar. Der er masser af godt at hente på youtube.

Spørgsmål: Hej! Jeg vil gerne vide mere om paleo! Hvordan holder du dig selv? (Normalt kan du spise salat til frokost, hva’?) Er der noget særligt, du bør overveje, eller undgå? Hvordan kan jeg vide, at jeg får nok protein og ernæring?

Svar: Jeg plejer at spise den dag, der er hurtigt med en salat. Det har tendens til at være ret meget grøntsager som avocado, oliven, asparges m.m., så ikke kun salat blade ; ) jeg prøver at spise to mellemmåltider om dagen også. Men jeg spiser ofte mere, end når jeg spiser mejeriprodukter. Større chance for, at du får mere protein og næringsstoffer, hvis du trækker ned på de mejerier, der vil kræve mere mad for at holde sig selv er tilfreds. Og vælge gode materialer, med det meste af, hvad du har brug for. Jeg har altid spise disse kosttilskud: omega-3-fedtsyrer, D-vitamin og magnesium.

Spørgsmål: Hej! Tak for en inspirerende livsstil!!! Skulle til at spørge, hvad du synes om 5:2 diæt? Hvad er dens fordele sammenlignet med regelmæssige fast? Vil du vide, hvordan det fungerer med faste, hvis du planlægger en graviditet? Tak for svar!

Svar: Tak! Jeg har aldrig prøvet 5:2. Periodisk fastende eller 16:8 passer mig så godt, at jeg ikke kan se nogen grund til at skifte. Desværre ser det ud til, at mange, der kører 5:2 metode gør dette for at få forkæle dig selv i usunde fødevarer på dage, de spiser som sædvanlig. Og selv hvis det er godt for cellreparation at faste på den måde, jeg tror, det ofte dårlig mad ondt mere. Men hvis du spiser god mad sammen med 5:2 det er helt sikkert. Så jeg er meget omhyggelig med ikke at se at undvære mine børn. Jeg ønsker ikke at give dem en skæv opfattelse af mad. Hvis moderen ikke spise, hvorfor vi spiser? 18:6 jeg lettere kan "skjule" det faktum, at jeg springe morgenmaden, så de spiser morgenmad i børnehaven. Med hensyn til graviditet, jeg tror, du skal spise som sædvanlig, men glad for at springe sukker og korn.

Spørgsmål: Jeg spekulerer på, hvad du mærke til de positive virkninger med kokos? Kan se, at du bruger det i meget madlavning. Er der noget, du anbefale jeg skal have på min "elev-kökshylla"? Jeg elsker mad, og til tider indtag bliver større end energiforbruget. Hvordan ser en uge ud for dig, med kost og motion? Hvordan har du sat det op? Hvad får du inspiration og motivation fra? Tak for en fantastisk blog!

Svar: I kokosfettet er laurinsyre syre, som i kroppen, kan konverteres til monolaurin. Både laurinsyran og monolaurinet er antibakteriel og hjælper med at bekæmpe skadelige bakterier. Laurinsyre syre er også fundet i modermælk. Det hjælper med til at beskytte barnet mod infektioner. Ved at spise kokos, kan du komme tilbage til den beskyttelse, de havde som børn.

Undersøgelser udført på både dyr og mennesker tyder på, at fedt i kokosolie øge stofskiftet og gør os tilfredse. Hvis du spiser en morgenmad med en rigelig mængde af disse fedtstoffer du spiser spontant ud til frokost, og gør ud med mere energi. Mange tror, at et større forbrug af kokosprodukter ville være i stand til at mindske risikoen for fedme.

En god koldpresset kokosolie er noget jeg kan anbefale. Cocosa tror, jeg har den lækreste. Lugten af kokos er koldpresset.

Jeg tog den rigtige pris, så jeg spiser for meget. Hvis du ikke motionerer du behøver ikke at spise så meget. En god regel er, at spise, indtil du er tilfreds.

Lige nu, får jeg motivation af min træning. Nye og bedre resultater, giver mig motivation. Kosten er så naturligt for mig nu, så der er intet, jeg selv synes om. Min sukker trang, er for længst forbi.

Leave your comment