Sofia ‘ s hænder holdt op med at arbejde – på grund af stress

En dag på jobbet var Sofia Lindberg øm på toppen af den højre hånd, en smerte, som efterhånden spredt sig til arme og anden hånd. – Det var svært at holde op arme, og efter et stykke tid endte fingrene til at adlyde, når jeg ville skrive på tastaturet. Jeg kunne knap holde et kaffebæger.

Læs også: Advarsel: 15 fælles kroppsbesvär på stress

Prøver blev taget, Sofia magnetröntgades og fik behandlinger. Kiropraktorn bemærkede, at hun havde muskelspændinger. Ellers findes der ikke noget galt i. Og ingen behandling hjalp. – Jeg var så træt, også. Vågnede op med angst i morgen. Det var så skræmmende, at kroppen ikke fungerer. Jeg var frustreret og bekymret for fremtiden. Hvad var det, der skete?

Woman massaging her hand

Endelig spurgte lægen: "Er det så, at du kan være udtømt?" – Så snart jeg hørte de ord, jeg følte, at der var noget i det. Det var så mærkeligt, jeg kunne uden problemer at grave i haven med dagligvarer og skojbrottas med mine børn. Men på jobbet er færdig kroppen arbejde.

Læs også: Ny undersøgelse: Din stress påvirker børn – så beroliger dig dem

Sofia var sygemeldt i flere måneder. Hun fik en henvisning til Bragée smärtklinik, der arbejder med stress-relaterede smerter. Det var begyndelsen på en livsforandrende indre rejse. Foredragene var blandet med terapi, blid motion som stavgang og yoga, og neurosomatik, som genskaber balance i den nerver i den hjernen og kroppen. Hun har også modtaget antidepressiv medicin. – Jeg begyndte at forstå, hvordan jeg havde det. Jeg havde et sjovt, men krævende job, som jeg identificerede mig enormt. Så mig selv som en god, dygtig, glad og positiv, og skubbet væk, for alt andet. Havde jeg gjort, siden jeg var barn. Hertil kommer, at jeg var en mor til små børn, med alt hvad det betyder.

Læs også: førstehjælp mod stress – øvelse med øjeblikkelig virkning

På den klinik, hvor hun arbejdede på at finde et roligt punkt i kroppen. – For mig er, at lægge det i dine fødder. Når jeg følte mig stresset, angst eller havde visualiseret jeg fødderne. Normalt spredes ro hele mig siden.

Ache frigives gradvist, angst og træthed ligeledes.

Du fik god støtte af miljøet? – Ja. Frem for alt, min storesøster har været en sten, lod hun mig til at græde så meget som jeg havde brug for. Hun var ikke bange. Og uden min rehabkompisar jeg ved ikke, hvordan det var gået.

I januar i år begyndte at Sofia for at arbejde på 25%, med opgaver, der ikke indebærer nogen større ansvar. – Det var hårdt i starten. Jeg havde ikke lyst, havde, selvfølgelig, de dårlige minder. Og jeg var rædselsslagen for at blive syge igen.

Den anden uge blev det koldt. – Jeg bare græd og græd. Men så begyndte jeg at bruge alle de værktøjer, jeg havde fået. Jeg tænkte "det er ikke noget farligt, det er bare en imaginær trussel". Når angst kom på den computer, brød jeg ud at gå en tur, eller snak med en kollega. Og så frigives det. Jeg er klar over, at vejen tilbage er lang og gradvis. Jeg er nødt til at acceptere.

Læs også: 5 fødevarer, der kan reducere stress

Self-care er blevet et vigtigt ord for Sophia. – Jeg giver mig tid, og jeg har det godt i dag. På samme tid, jeg tager én dag ad gangen, og føles sprødt. Jeg vil aldrig være den samme person, jeg var før. Og helt ærligt, jeg ønsker ikke, at det enten.

Leave your comment