Fra lav CARB til paleo

Jeg får mange spørgsmål om, hvordan jeg spiser nu. LCHF? Paleo? Gluten-fri? Vegetar? Ja, hvad skal jeg spise nu, virkelig?

Jeg tage historien fra begyndelsen. Engang, hvor i mine teenageår begyndte jeg at tænke på min vægt. Som de fleste piger i den alder. Jeg har altid været slank, men vikthetsen har altid eksisteret. Jeg tænkte på, hvad jeg spiste, hvor meget og hvor ofte. Jeg spiste en salat uden dressing og drak en cola light og derefter bliver svinhungrig 30 minutter senere, og så skubbe til mig en delicato bolden. Og så få angst over, hvor delicato-bold…

Ca så var mine spisevaner. Katastrofen i andre ord.

Gravid Da jeg blev gravid med min første søn, så jeg min chance mig ekstra forsigtig med, hvad jeg spiste. Alt for mange gange havde jeg hørt, "du vil aldrig komme ind i din gamle cowboybukser" og så videre. For mig er det kroppen har altid været vigtig. Jeg har trænet det meste af mit liv, og faktisk næsten altid været tilfreds med min krop. 9 måneder gik, jeg gik op til nogenlunde normal 15 kilo og fik på mine gamle jeans 2 måneder senere. Ikke noget problem!

Så når graviditet nummer to kom, jeg tog chancen. Jeg spiste som en gris. Alle disse år med konstant at tænke på mad ende. Jeg proppet mig med alt, hvad jeg kom for. Så de ni måneder, som en gang i frossans tegn. Efter blot et par måneder, var jeg gået op til 20 kilo. Jeg følte mig dårlig, men følte, at vægten lagt sig, nu når jeg var allerede så tyk. Syge sind, selvfølgelig, jeg indser nu, set i bakspejlet. Men jeg kørte videre med min frossnings-party og gik op omkring 30 pounds. Alt det, jeg har ikke tilladt mig selv i fortiden, gav mig nu. Is hver dag, en stående skeen i nutellaburken, lördagsgodis på hverdage (læs: hver dag).

Søn nummer 2 kom, og jeg sad der med en 4-måneder gammel baby og en 15 pund overvægt. Overvægtige, som jeg tidligere kun oplevet ved check-in-skranken på ved…

cecilia folkesson lchf

15 kilo overvægt, usund og konstant træt.

Hej LCHF! Nu kom den CARB ind i billedet. LCHF var forholdsvis nyt dengang, og jeg havde læst, at du kan tabe sig uden at gå sulten. Peferkt! Jeg gik all-in. Min 15 pounds var gået i et par måneder. Væk var også min gastritis, min kolde sår, min forfærdeligt temperament, min konstante sukker trang, min gasiga mave og konstant træthed. Det var ment som en quick-fix i stedet blev min nye måde at se på mad. I løbet af de 4 år, jeg spiste en relativ streng LCHF og har ikke rørt en enkelt godisbit, bolle eller frugt.

cecilia folkesson paleo

Tilbage i mine gamle jeans, men oppustet mave og med en masse energi.

Hey hej paleo! Men jeg kan godt lide udfordringer og kan ikke lide rutine. Hvad kan du gøre for at føle sig endnu bedre? Jeg har testet for at tage væk alle mælkeprodukter. Og jeg følte mig endnu bedre. Følte mig endnu mere opmærksomme end jeg havde gjort på LCHF. Dette var en variant af både LCHF og paleo (stenålderskost) Du kan kalde det mejerifri LCHF eller paleo uden frugt. Samme Samme.

For ganske extakt i et år, så gik vi til Bali for 6 måneder. Hvor der var en masse frugt.

Så hvad er den bedste kost? Og det er lidt af hvordan jeg spiser i dag. For det meste paleo, nogle mejeri engang, til tider, lidt frugt nu og da, en masse rod grøntsager. Nogle bønner glider ned, men absolut ingen gluten eller raffineret sukker. Det fungerer bedst for mig. Hvad er den bedste kost er individuel. Men jeg tror, det er nogle gode retningslinjer at følge, både for kroppen og miljøet:

Spring gluten Træk ned på mejerier Spis mere vegetarisk Spring raffineret sukker Undgå halvfabrikata Se økologisk krav-mærket Vælg altid smørret, før margarine

Leave your comment