Bedste medicin IBS-mave?

Dette med IBS-mave (irritabel tyktarm, irritation tyktarm) jeg har forstået, er meget almindelige. En af deltagerne i Rutakuten har/havde det. Hun sat på diæt i forbindelse med Rutakuten. Her er hendes historie om, hvor meget bedre hendes IBS-maven bliver, når hun trak ned på de kulhydrater (læs: kører CARB).

1. Den største fordel for mig er, at min IBS-maven bliver rigtig god. Alle de smertefulde gasser og ubalance i farve og form er næsten helt væk, og jeg kom til at opleve, hvordan det er at have en "normal" mave.

2. Sød tand og din sult er gået. Jeg kan sidde om morgenen, og meddelelsen "Wow, er det allerede frokost?", eller i eftermiddag og indhold, selv med blot en kop kaffe i stedet for de ekstra bullen, sandwich eller frugt, som jeg altid har adgang til før.

3. Viktminskingen. Jeg har tabt 4 kg på 2 måneder med Rutakuten, selvom jeg opbygget flere muskler gennem uddannelse. Jeg er ikke nær så plufsig længere og føler mig meget mere fysisk stærk og bæredygtig.

4. Piggheten. Styrke og udholdenhed er også vokset mentalt, og jeg har energi til at være meget mere opmærksomme på arbejde. Før jeg havde blodsockerfall, der kunne få mig til at falde i søvn foran skærmen på arbejdet.

5. Det er muligt at fordybe sig i! Sammenlignet med en streng diæt, men ingen fedt eller sukker, så jeg har tilladt mig selv den velsmagende ost og saucer (f.eks bearnaise, aioli og creme fraiche dip). Det er til og med at bage lav CARB brød til lyxfrukosten, eller sprød frökex løbet af aftenen. Kokosflingorna er også et es i bunken.

Alt dette og meget mere gør, at det føles mindre som en kost på alle, og mere som en ny livsstil. Det føles mentalt lettere for mig med LCHF end andre viktminskningsmetoder, fordi bare tanken om at gå på en kost, der gør mig ofte ønsker at stoppe.

Jeg er meget glad for min nye mave, og jeg endelig har lært, hvordan jeg skal behandle det, at vi skal være venner, hver dag!

/ Therese Törnvall

Her er Thereses mave efter 2 måneder med god kost og motion. Der er intet andet at sige end: tillykke!

Leave your comment