7 Ting du aldrig må sige til dig selv

Alle mennesker tror, selvkritiske tanker. Vi dømme og bebrejde os selv, føle sig utilstrækkelig og skammer sig over, hvordan vi ser ud og hvem vi er.

– Det er forbundet med alle naturlige överlevnadsmekanismer, og ingen kan undslippe det. Selv dem, der har et godt selvværd giver sig selv skylden, selv om det måske ikke forekommer så ofte. Så det er ikke noget galt med os, fordi vi er selv-kritisk, det er bare et udtryk for, at vi er mennesker, " siger livscoachen Karin Isberg.

Her er 7 ting, vi siger til os selv – at vi skal stoppe på én gang!

1. "Jeg er en håbløs sag" – Når vi tror, at vi er håbløse tilfælde, er vi tilbøjelige til at glemme, at vi er under konstant udvikling og forandring. Du er ikke den samme person i dag, som du var for et år siden, og du er ikke den samme person i dag, som du vil være om et år fra nu. Uanset, hvor vi befinder os lige nu, og hvad vi tror om os selv, vi vil altid udvikle sig. Den mulighed, vi kan tage fat på, " siger Karin Isberg. I stedet sige: "Fra nu af, jeg vil have mere ansvar for min egen udvikling. Jeg ønsker at udfordre mig selv, prøve nye måder og teste, om jeg er bedre end hvad jeg har hidtil troet."

Læs mere: den Metode, som gør dig tilfreds med dig selv

2. "Jeg er ikke god" – Denne idé er et udtryk for, at vi forbinder vores værdi som mennesker ved det, vi opnår. Vi tror, at hvis vi klarer sig godt, og vi er gode, og hvis vi udfører dårlig, så vi er dårlige. Resultatet er, at vi stiller urimelige krav til os selv og tror, at vi altid er nødt til at se perfekt og lever perfekte liv. Det er selvfølgelig ikke. I stedet sige: "jeg ønsker at gøre mit bedste, men jeg ønsker, at det vil være godt nok. Selv om jeg ikke er perfekt, jeg kunne godt lide alligevel."

Læs mere: Være venligere over for dig selv og få en ægte selvværd

3. "Jeg er grim" – Det har vist sig, at dem, der accepterer dens udseende, tage bedre vare på sig selv. For eksempel, spise mere sundt, er på farten, og tage tid til at hvile. Det handler ikke om, at du er nødt til at finde ud af, at du er stilfulde, men blot at acceptere deres krop præcis som den er. I stedet sige: "Min krop er helt okay. Det har sine fejl, men jeg accepterer, at dette er den måde, jeg ser."

Læs mere: den Hemmelighed, der gør dig gladere

4. "Jeg er en scam" – Dette er en klassisk måde til at skrumpe sig selv, siger Karin Isberg. Vi mener, at vores viden og erfaring er ikke signifikant. Vi kan intet, og før eller senere vil vi blive afsløret. Det betyder også, at vi idiotförklarar andre, fordi vi tror, at vi har snydt dem. I stedet sige: "jeg har faktisk lært mig noget i livet. At jeg er hvor jeg er lige nu, er for andre at se, hvad jeg kan, og sætte værdi på det."

Læs mere: Forbedre din självmedkänsla – trin for trin

5. "Jeg kan ikke gøre andre skuffet" – Det er en tanke, der får os til at opføre sig selvopofrende. Vi siger ja til ting, som vi ikke ønsker at tage på mere, end vi kan klare, og gå videre med de ting, som vi ikke føler sig godt. Det vil sige, at vi laver til os selv, hvad vi ville aldrig gøre til andre. I stedet sige: "Alle mennesker har ret til at sige nej og til at tage sig af deres behov. Det omfatter også mig. Jeg indgår i begrebet ‘alle mennesker’."

Læs mere: Lær at sætte grænser og være lykkeligere

6. "Alle taler lort om mig" – Når vi tror, at andre snakker lort om os, det er normalt et resultat, vi mindske os selv. Vi bliver bange for at gøre nar af os selv, trækker os væk, tør ikke at udtrykke vores meninger, og er konstant på vagt. "Hvad vil andre tænke om mig nu, jeg sagde noget dumt, som jeg gjorde noget dumt?" Men sandheden er, at vi alle er mest fokuseret på os selv, ikke på andre, " siger Karin Isberg. I stedet sige: "Andre mennesker har travlt med at tænke om sig selv, og hvordan de opfattes på, og de behøver ikke tænke så meget af mig, at jeg tror de gør." Læs mere: Test dig selv: Er du en meget følsomme HSP-person?

7. "Jeg vil ikke" – Alle mennesker, der ikke nogle gange, så det er bare. Det bliver galt, er, når vi forveksler der ikke at være forgæves. Så, vi tør ikke tage en chance og udnytte vores muligheder. Hvis vi ser fejl som en naturlig del af livet, og det har overhovedet intet at gøre med, hvordan vi er som mennesker, er vi blevet mere modige. I stedet sige: "En fejl er kun en prøve, der var ikke nok hele vejen igennem. Det siger noget om, hvem jeg er som menneske."

Læs mere: Test dig selv: Er din angst normal eller ikke?

Hvordan kan du synes at være mindre selvkritiske?

– Det vigtigste er at huske, at selvkritik, skyld og fordømmende, er bare tanker – og tanker er bare i vores hoved. De er ikke sandheden, hvordan virkelige, de føler. Vi er faktisk ikke grim, håbløse tilfælde, at andre og snakker lort om – selv om det føles på den måde nogle gange, " siger Karin Isberg.

Karin anbefaler, at du prøver og minde dig selv om det, når du opdager, at du tænker selvkritiske tanker: "det er bare en tanke. Det føles virkeligt, men det er ikke sandt." – Så kan du – hvis du ønsker – prøv at tænke på en mere forfriskende tanke og se hvad der så sker, " siger hun.

LÆS MERE:

Træne din hjerne til mindre stress

lyckligare-liv

Din hjerne er fleksibel, og du bør drage fordel! Så her vil du lære hjernen at gøre dig gladere og mere tryg. Læs mere: Træn din hjerne til mindre stress

Altid træt? Her er de mest almindelige årsager!

trött

Er du træt og gummiagtig, men for at forstå hvorfor? Det kan være på grund af stress, vitaminmangel, depression, søvnløshed og meget mere. Eller er det skjoldbruskkirtlen, som er dårligt fungerende. Læs mere: Altid træt? Her er de mest almindelige årsager!

Derfor, du ikke kan sætte sig væk fra dig cell phone

mobilberoende

Vi er e-mail, sms, Facebooks og Instagrammar som aldrig før. Har du også blevet afhængig af din mobiltelefon? Læs mere: Hvorfor kan du ikke lægge væk din mobiltelefon

BILLEDE: Thinkstock

Leave your comment